tekst

Først når de minste skjønner kokeboka, er det kjøkkendemokrati.

Mer moro for de minste med «Små og store kjøkkensjefer»


Sak: Kokebok for Coop OBS.
Byrå: Inkognito.

Dato: 01.01.15

Noen jobber er ekstra morsomme. Som denne kokeboka jeg gjorde for COOP-OBS i samarbeid med Inkognito. Sistnevnte er en superproff gjeng som lager matbøker det lukter fugl av. Som denne.

Coop har familien som målgruppe. Store, små, gamle, unge, på bygda og i byen, landet rundt. Så, hva trenger en hektisk barnefamilie? Nye hobbyer? Kanskje ikke. Men hva med noe som kan skape et fellesskap rundt det dagen allerede inneholder?

Det er slik alle jobber starter, egentlig. Med spørsmål. Og så holder man på til man kommer opp med noen gode løsninger.

Hva skulle for eksempel til for at også ungene skulle begynne å lage mat, spurte kunden og byrået, og svaret var innlysende: At noen gadd å lage en kokebok de kunne lese selv. At noen gjorde mengdesangivelser og fremgangsmåte forståelig. At oppskriftene så gode ut (og var det). Og at boka var skrevet slik at leseren ikke sovnet eller fant på noe annet etter side 2.

Selvsagt måtte også foreldrene kunne ha nytte av den. Det skulle jo være et fellesanliggende, dette. Det innebar det at både tekst og bilder også måtte fungere for litt eldre målgrupper.

For en tekstforfatter var det en utfordring. Språket måtte være ungt og lekent, men ikke barnslig. Det måtte være enkelt, men ikke banalt. Og det måtte være underholdende på en hyggelig, litt smilende måte.

Og her er den. Superfine oppskrifter og flotte bilder. En layout som gjør at sidene er lette å forstå og en fremstilling som er lett tilgjengelig.

Oppskrifter: Superkokken Magnus Sjøberg
Layout: Vibecke Jørgensen
Matfoto: Baard Næss og Elisabeth Jahr Hilde
Miljø-/modellfoto: Elisabeth Jahr Hilde og Ann Kristin Engebakken
Oppdragsgiver: Gard Robert Hasselstrøm
Utgiver: Inkognito as

Se relatert PDF-fil


Hverdagsmarerittet.


Januar er full av store planer som ikke blir noe av. Altså: Prøv SMÅ planer.


Kul suppe. Veldig god. Veldig fin.


Der lærte jeg noen frysetips, gitt.


Det går an å si at det ble litt faktajobbing før jeg kunne begynne å skrive.


Elsker det bildet.


Boka er delt inn i sesonger og måneder.


Det er deilig med litt humør i tekstene, synes jeg.