tekst

Skrive, skrive, skrive, kose seg, tenke, formulere, omformulere, lese, kanskje le, kanskje gråte litt, kanskje bli overrasket, meg? Var det meg?

JULEPRESANG:
«Kom i gang med skrivingen» 16. og 17. november 2019, 10–17

Dato: 16.11.19

Så mye å gjøre. Så mye å tenke på. Så mye man tenker på gjentatte ganger. Jeg snakker med mange som har tenkt i årevis på skrivekurs før de endelig tar tak. Og så løsner det jo.
«Synd jeg ikke gjorde det før», sier de da.

Å skrive er så mye. Jeg har levd med tekst hele det voksne livet. Reportasjer, artikler, reiseskildringer, portrettintervjuer, og deretter bøker og fortellinger.

For meg er det å skrive å utforske, å bevege seg inn i områder som ikke alltid er åpne. Kanskje er landskapet meg selv, kanskje er det temaer jeg vil vite mer om, kanskje er det noen andre, kanskje er det «noe», et eller annet ubestemmelig, som likevel, altså, er der.

De 25 siste årene har jeg også holdt kurs. Å være kursleder er ikke bare å være veileder gjennom språket. Det er like mye å være følgesvenn inn i det ukjente. En slags turguide for søkende og nysgjerrige som har lyst til å gjøre funn, avdekke spørsmål, kle av mysterier, oppdage evner, glede.
Å skrive handler i stor grad om selverkjennelse. Uansett hva du setter på papiret, peker historien alltid tilbake på deg selv.

«Kom i gang med skrivingen» er en brekkstang, en start, en oppvåkning, en sti som viser seg, noen ganger litt gjengrodd, slik at den må børstes frem, noen ganger ganske preparert, slik at man bare trenger å sette foten der, og gå.

Og, i det øyeblikket du er på kurset, er du allerede i bevegelse. Derfra og ut handler det om fortellinger som skal frem i dagslys, om kreative metoder, om vinklinger, form, formuleringer og om hvilket uttrykk teksten skal realisieres i.

Fiksjon eller fag, korte snutter eller omfattende bokprosjekter. Alt er mulig. Her får du oppgaver og øvelser som åpner opp for det kreative og skrivende, og du får med deg nyttige teknikker som du kan ha glede av resten av livet.

Velkommen.

Dag 1
Fokus på sansebasert skriving. Vi gjør flere øvelser som gir deg tilgang til den kreative åren din og som er frigjørende for tankesettet, slik at du tør å slippe deg løs. Øvelsene har også et annet formål: De gir deg tekstlig råmateriale til senere arbeid og et godt innblikk i metodene.

Dag 2
Vi jobber med ulike teksttyper og du lærer å dyrke frem gode ideer og å bygge vitale tekststrukturer. Du får erfare hvordan du kan utvikle troverdige karakterer, og du blir kjent med teknikker for å finne frem til interessant og spennende innhold.

Kurset gir
– kreative teknikker du vil ha glede av for alltid
– dypere innsikt i den kreative kilden
– tilgang til eget, hittil skjult, materiale og egne erfaringer
– teknikker for å lage gode tekster og titler
– kunnskap om struktur og oppbygning av tekst
– erfaring med organisk utviklingen av en fortelling
– opplevelse av intuitiv karakterutvikling og rolleutvikling
– sjangerforståelse
– forståelse for egen interndialog og egen kritiker

Metode
Vi skriver, vi samtaler og vi reflekterer.
Min teoretiske undervisningsformidling legger jeg mellom skrivebolkene, og den er tett relatert til oppgavene og erfaringene de byr på.

Innholdet i disse kursene er videreutviklet i forhold til mine tidligere kurs, men det pedagogiske fundamentet er det samme.

I tillegg til å frigjøre dine kreative ressurser, er kursets mål å gi deg nyttige metoder for videre kreativt arbeid, samt eget materiale du kan arbeide med og videreutvikle.

Prosessen er intuitiv og sansebasert. Oppgavene er basert på en der-og-da opplevelse, og den blir derfor ikke presentert på forhånd. Denne metoden gir en dyp innsikt som er knyttet til erfaringene du gjør underveis.

Pris: 5.900 kroner for to dager.
50% rabatt for studenter og kunstnere.
10% rabatt ved påmelding før 26. oktober 2019.

Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo.
Påmeldingsfrist: 6. november 2019.

Meld deg på «Kom i gang med skrivingen» den 16. og 17. november 2019 ved å fylle ut og sende inn skjemaet. Du kan også sende epost til karigp@online.no eller ringe 92280107 for å registrere deg.


Skrive, skrive, skrive, kose seg, tenke, formulere, omformulere, lese, kanskje le, kanskje gråte litt, kanskje bli overrasket, meg? Var det meg?